Nieuws   Zoeken 

Wouter's ingepakte zalm met geitenkaas
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. verse zalmfilet
8 blaadjes diepvriesbladerdeeg
1/2 bosui
1 teentje knoflook
verse basilicum
200 gr verse, jonge geitenkaas
olijfolie
Peper / zout
Bereiding:
Voor 1 portie: Druk 2 blaadjesbladerdeeg met 1 cm overlap goed aan elkaar. Smeer iets in met olijfolie (houd aan de randen 3 cm over), en snipper hierover 3 a 4 blaadjes basilicum. Leg hierop de helft van zalmfilet, strooi peper en zout, brokkel de helft van kaas eroverheen en snipper nog een of twee blaadjes basilicum. Snipper de bosui en de knof en strooi de helft over de zalm. Maak de randen nu nat. Leg nu 2 blaadjes bovenop, druk aan de randen goed aan, rol op tot aan de vulling en druk goed aan. Prik met een vork in de bovenkant. Smeer in met een losgeklopt ei. Doorloop deze stappen nogmaals voor de 2e portie. Nu nog 30-40 minuten in de oven op stand 4/5, met de deur een stukje open.
Receptnummer: 3024 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Wouter
Opmerking:
Het resulteert in een behoorlijk forse pastei, erg lekker maar wel vullend! In plaats van de geitenkaas kan ook kruidenkaas als boursin worden gebruikt. Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept