Nieuws   Zoeken 

Tineke's Indiase linzenprut die zelfs kees lekker vindt
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr. rode linzen
0.75 liter groentebouillon
2 paprika's in stukjes
1 tot 2 el. birjanipasta (indiase kerriepasta)
1 el. olie
Bereiding:
fruit de paprika kort in de olie voeg de kerriepasta toe en fruit deze 1 min. mee doe de bouillon erbij en de linzen, kook de saus tot de linzen kapot koken. Maak de saus op smaak met zout en peper.
Receptnummer: 3038 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: tineke
Opmerking:
eet deze saus bij macaroni, (volkoren)couscous, roti of libanees platbrood, samen met een frisse salade.
ik maak zelf altijd grote hoeveelheden van deze saus om in te vriezen, deze saus smaakt nl. een dag na de bereiding veel lekkerder en ook na invriezen.
bovendien heb je dan, in combinatie met couscous (kokend water op de couscous doen en plm. 3 min. laten koken), een supersnelle maaltijd die binnen 5 minuten op tafel staat!!
tot slot kun je aan de saus eventueel nog rulgebakken gehakt toevoegen voor de smaak.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept