Nieuws   Zoeken 

Penne rigate met een uiensaus
Ingredienten: (4 pers.):
3 gele uien
3 teentjes knoflook
5 bosuitjes
1 rode ui
350 gr. pasta (penne rigate)
2 el olijfolie
100 gr. magere spekreepjes
1/2 el kerriepoeder
1 dl kruidenbouillon (tablet)
1 1/2 dl room culinair
20 gr. geraspte parmezaanse kaas
3 el fijngeknipte bieslook
Bereiding:
Pel en snipper de gele uien. pel en snijd de teentjes knoflook in hele dunne plakjes. maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm. pel rode ui en snijd hem in ringen. kook de pasta (penne rigate) in ruim water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. verhit de olijfolie en bak de spekreepjes in 3 min. bruin. voeg de gele uien, de knoflook en de kerriepoeder toe en bak al omscheppend in ca. 5 min. op een halfhoog vuur glazig. bak de bosuitjes 3 min. mee. voeg de kruidenbouillon en de room culinair toe en breng de saus aan de kook. breng de saus op smaak met peper en zout. verdeel de saus over de pasta en garneer met de rode uienringen, de geraspte parmezaanse kaas en de fijngeknipte bieslook. lekker met een tomatensalade
Receptnummer: 304 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept