Betty's vis-ragout
Ingredienten: (4 pers.):
600 gram gemengde visblokjes (zeeduivel aalbot, victoriabaars)
3 sjalotten
1/8 liter witte wijn of visfumet
400 gram groenten (sugarsnaps, champignons, kerstomaatjes)
1 kruidentuiltje (peterselie, venkelkruid)
citroensap
eventueel 1/8 liter slankroom.
Bereiding:
groenten indien nodig in 2 of 4 stukjes snijden, sjalotten in stukjes snijden, en natuurlijk ook de vis in stukjes snijden. Laat de sjalotten eventjes stoven in de witte wijn of fumet, kruid de visblokjes met peper en zout en laat ze bij de sjalotten enkele minuten meegaren.Voeg de rest van de vloeistof toe en doe het kruidentuiltje erbij , doe de deksel op de pan en laat het nog 4 minuten doorwarmen. Haal de vis met een schuimspaan uit de pan en houd hem warm, neem ook het kruidentuiltje eruit. Voeg de room bij het stoofvocht en laat dit tot de helft inkoken, voeg de groenten erbij en laat deze 1 tot 2 minuten garen. Voeg de vis weer toe en breng de ragout met citroensap op smaak, laat dit geheel niet meer koken.
Receptnummer: 3078 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Betty
Opmerking:
tip: je kunt ook i.p.v. de room in te laten koken op het einde een paar eetlepels geklopte slankroom toevoegen, dan wordt de saus schuimiger! Geef er krielaardappeltjes of rijst bij en een kleine salade
Een heerlijk gerecht en je word er niet dik van :-))
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept