Ingredienten: (2 pers.):
restje(200 gr.) gekookte rijst
restje sperzieboontjes
halve paprika
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 prei
2 bosuitjes
2 eieren
125 gr. hamblokjes
mespunt trassi
2 a 3 tl sambal oelek
djinten
ketoembar
zout
2 eetl ketjap
2 eetl roerbakolie | Bereiding:
Paprika en sperzieboontjes in stukjes snijden. Prei in ringen snijden. Wok met olie verwarmen. Uitje fijnsnijden, knoflook fijnhakken. De trassi in de wok doen en kort bakken. Uitje en knoflook erbij doen glazig bakken. Sambal meebakken. Hamblokjes toevoegen en kort mee bakken, de paprika toevoegen en omscheppen, alle kruiden erbijdoen, de prei toevoegen en de eieren breken boven de wok en omscheppen. De ketjap, rijst en boontjes erbij doen. Alles goed doorbakken tot het warm is . De bosuitjes in ringetjes snijden en er op het laatst erbijdoen. |