Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilet
4 sjalotjes of een grote ui
1 bekertje creme fraiche
boter
2 dl witte wijn
half tablet voor kippenbouillon
bieslook, peterselie
1 teentje knoflook,
zout en peper | Bereiding:
Ui in kleine stukjes fruiten en als ze glazig zijn, de in reepjes gesneden kip erbij. Bakken tot alles een lekker kleurtje heeft. De uitgeperste knoflook, de wijn, 1 dl warm water en het verbrokkelde bouillontablet erbij. 10 min stoven zonder deksel. Kip uit pan halen en in alu-folie warm houden. Het stoofvocht tot de helft laten inkoken (ong. 2 min.) en dan creme fraiche erbij. 2 min doorkoken. (Om het extra lekker te maken) 50 gram (kan ook minder) ijskoude boter in klontjes erdoor kloppen. Bieslook, peterselie en kip toevoegen en op smaak brengen met peper en zout |