Nieuws   Zoeken 

Gabi's echte Indische Gado Gado
Ingredienten: (4 pers.):
witte rijst
6 eieren
5 aardappels
stuk tahoe
kroepoek (al dan niet zelf gebakken)
komkommer
bloemkool
3 ons sperciebonen
5 ons taugé
kant en klare gebakken uitjes.
Satehsaus:
1 grote pot pindakaas
2 uien
2 teentjes knoflook
stukje asem (1 bij 1 cm)
stukje trassi (1 bij 1)
suiker
zout
2 djeroek porot blaadjes (citroenblaadjes-bij de toko)
2 theelepels sambal oelek
Bereiding:
Doe de inhoud van de pot pindakaas in een pan en doe hierbij ongeveer 2 keer zoveel water. Hierbij gaan de djeroek porot, sambal, trassi en asem. Al roerend aan de kook brengen, pas op met spetteren! Bak ondertussen de uitjes en knoflook en doe die erbij in. Op smaak brengen met zout en suiker. Aardappels: schillen en in plakjes snijden. Deze in olie of in de frituurpan bakken Tahoe: in plakjes van ongeveer 1 cm dik snijden en bakken in de olie Bonen en bloemkool: bonen tippen en in stukjes van ongeveer 2 cm. koken, bloemkool in kleine roosjes koken. Eieren: hard koken Ga als volgt te werk: Begin met witte rijst (niet teveel, er moet nog veel bovenop), snijd een ei in partjes hierbovenop, snijd de gebakken aardappeltjes en de tahoe in stukjes hierbovenop. Dan de komkommer, bonen en bloemkool in stukjes. Hierboven komt een flinke schep satehsaus. Dan wat taugé, de gebakken uitjes en kroepoek in hele kleine stukjes erop en klaar!! De versnelde versie is zonder tahoe, de aardappeltjes in de frituur en de kroepoek kant en klaar. Binnen drie kwartier op tafel!
Receptnummer: 3087 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Gabi
Opmerking:
Eerst goed doorlezen, dan pas beginnen, de snelle versie is ook erg lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept