Nieuws   Zoeken 

Betty's kabeljauw op een bedje van groentenpuree
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
200 gram prei
200 gram bleekselderij
400 gram winterwortel
2 eetlepels gehakte bladselderij
2 eetlepels gehakte peterselie
1 deciliter droge witte wijn
1 visbouillontablet
4 eetlepels vloeibare bakboter
1 eetlepel citroenrasp
1 kilo kabeljauwfilet
peper
zout
Bereiding:
Pel de ui en snijd hem in stukken. Maak de prei, bleekselderij en wortel schoon en snijd ze in stukken. Maak in een grote pan een bedje van ui, prei, bleekselderij, wortel, selderijblad en peterselie. Schenk de wijn erover. Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg peper toe. Breng dit aan de kook en laat het circa vijf minuten koken. Roer intussen de helft van de margarine en de citroenrasp door elkaar. Leg de kabeljauw op het groentebedje. Verdeel de citroenboter over de vis. Breng met het deksel op de pan aan de kook. Kook in circa 10 minuten op laag vuur gaar. Schep de vis op een schaal. Dek af met aluminiumfolie. Doe de groenten met de helft van het vocht in de keukenmachine. Pureer de groenten. Roer de rest van de margarine erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de puree op een schaal. Leg de kabeljauw erop.
Receptnummer: 3092 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Betty
Opmerking:
Lekker in combinatie met bijvoorbeeld gekookte aardappelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept