Nieuws   Zoeken 

Ingrid's spare-ribs met sinaasappel
Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 kg. spare-ribs
2 dl. vers sinaasappelsap
1 dl. zoete sojasaus
4 el. bruine basterdsuiker
4 el. tomatenpuree
1 mespuntje kaneel
2 el worchestersaus
2 sinaasappels
Bereiding:
Leg de spare-ribs in een schaal. Meng het sinaasappelsap met de sojasaus, de bruine basterdsuiker, de tomatenpuree, de kaneel en de worchestersaus. Roer tot de suiker is opgelost en schenk het mengsel over de spare-ribs. Als het niet goed onder staat een beetje extra vers sinaasappelsap toevoegen. Laat de spare-ribs ca. 12 uur in de marinade staan. Af en toe omkeren. Grilleer de spare-ribs 15 cm. onder een zeer hete grill aan beide kanten ca. 10 min. per kant. Snijd de sinaasappel in plakjes en deze in vieren. Garneer de spare-ribs met de stukjes sinaasappel.
Receptnummer: 3097 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ingrid
Opmerking:
Hoe langer je het vlees laat marineren, hoe lekkerder. Niet te grote spare-ribs smaken het best. Met mooi weer kun je de spare-ribs ook op de barbeque grillen. Frietjes, stokbrood en een salade erbij en je bent klaar.
Gaucho's kan hier niet aan tippen, volgens mijn man.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept