Ingredienten: (4 pers.):
1 grote komkommer
1 blikje zalm
2 eet. mayonaise
2 eetl. zure room
Scheutje sherry
Beetje citroensap
Verse dille of peterselie
Paar slablaadjes
Een beetje garnalen
(of als je duur wilt doen, kaviaar)
Een paar plakjes komkommer
| Bereiding:
Snijd de komkommer in 4 stukken, haal er eerst een paar plakjes af voor de garnering. De stukken uithollen. Laat de zalm uitlekken en verwijder vellen en graatjes. Roer een saus van mayonaise, room, sherry en citroensap. Royaal peterselie of verse dille erbij doen. Maak hiermee de zalm aan, die eerst met wat zout/peper is bestrooid. Vul dan de komkommer ermee. De zalm moet er boven uitsteken.Versier met de garnalen/kaviaar en de plakjes komkommer. Op bordjes wat slablaadjes leggen en daar de stukken komkommer op serveren!! |