Nieuws   Zoeken 

Beppie's Ikan Boemboe Bali (vis in pikante saus)
Ingredienten: (4 pers.):
4 Moten makreel, elk 225 gr.
(Kan ook met schelvis of kabeljauw)
2 eetl. citoen of limoensap
Zout/peper
3 grote tomaten, ontveld
3 eetl. (arachide) olie
3 dl. Balisaus
2 รก 3 lenteuitjes of stukje prei
Bereiding:
Spoel de moten vis onder koud water af en maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met met citroen- of limoensap en laat ze 10 min. liggen. Maak de vis opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout/peper. Halveer de tomaten en verwijder het zaad en het vocht en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit de olie en bak de vis er aan bijde zijden 2 min. in. Neem de vis uit de pan, verwijder de olie, voeg de blokjes tomaat toe en bak dit onder voortdurend omscheppen. Schenk hierna de Balisaus erbij. Roer alles goed door en laat de kook erover komen. Leg de vis in de saus en laat het geheel nog ong 3 min. pruttelen. Snipper de lenteuitjes of het stukje prei en strooi dit over het gerecht.
Receptnummer: 3126 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Ik zal ook het recept van de Balisaus op Snelklaar zetten, voor diegene die het leuk vinden om dat zelf te maken!! Je kunt dit trouwens ook maken van 4 kant en klare lekkerbekjes van de markt bijv.
Schenk daar dan de Balisaus over en laat een uurtje intrekken. Daarna warm maken in de oven of magnetron.
Lekker met droge rijst, nasi koening en atjar tjampoer!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept