Nieuws   Zoeken 

Hannah's heerlijkste pasta
Ingredienten: (4 pers.):
300 à 400 gram verse pasta
250 gram rauwe ham of parmaham in dikke plakken en in reepjes gesneden
1 gesnipperde ui
6 gedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
150 gram verse roomkaas
ruim 1 dl. slagroom of schenkroom
3 gesnipperde teentjes knoflook
peper, zout
2 eetlepels olijfolie
1 1/2 eetlepel oreganoblaadjes
eventueel 3 eetlepels pijboompitten
Bereiding:
Verhit olie en bak de hamreepjes ong. 1 minuut, schep ze uit de olie. Voeg rest olie toe en bak de uisnippers in 3 minuten op zacht vuur. Voeg dan knoflook en gedroogde tomaten toe, bak op halfhoog vuur ong. 2 minuten mee. Verwarm de roomkaas en de room al roerend in apart pannetje. Kook ondertussen de pasta. Vermeng roomkaas en ham/ui/mengsel. Breng op smaak met zout(voorzichtig), peper en oregano. Schep alles over de pasta. Rooster eventueel de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de pasta.
Receptnummer: 3138 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Heerlijk met snijbonen of sperziebonen of een salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept