Ingredienten: (4 pers.):
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote ui
1 literblik fruitcocktail
1/2 eetlepel aardappelmeel
3 eetlepels witte wijn(of water)
500 gram varkenspoulet
3 eetlepels olie
1 vleesbouillontablet
1/4 theelepel pimentpoeder (of paprikapoeder)
zout, peper, tabasco | Bereiding:
Paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Ui pellen en snipperen. In zeef fruitcocktail laten uitlekken, sap opvangen. In kopje aardappelmeel met wijn of water gladroeren. Vlees bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten.Vlees in 5 minuten rondom bruinbakken.Ui meefruiten. Toevoegen: paprika, 1/4 liter water, bouillontablet en pimentpoeder. Met deksel op pan 30 minuten laten sudderen. Fruitcocktail en 2 eetlepels sap erdoor scheppen, 3 minuten meewarmen. Al roerende aardappelmeelpapje toevoegen tot gebonden jus. Op smaak brengen met zout, peper en tabasco. |