Nieuws   Zoeken 

Jan's sambal goreng derong
Ingredienten: (6 pers.):
4 stuks aubergine`s
5 Sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 tomaten
1 rode paprika
1 citroen
Guladjawa
trassie
sambal
Ketjap
Bereiding:
Aubergine in grove stukken snijden en besprenkelen met citroensap en even latten intrekken Dan de stukken bakken in wat olie, wel olie erbij doen want de aubergine zuigen dit op. Knoflook en ui fruiten in hete olie. Tomaat en paprika in stukken snijden en toevoegen en omroeren. Stukje guladjawa, wat trassie, eetlepel sambal en citroensap wat over is toevoegen en goed omroeren. Dan gebakken stukken aubergineĀ“s toevoegen en omroeren. Dan ketjap en wat water toevoegen en even laten sudderen.
Receptnummer: 3157 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Dit groenten gerecht samen met Rietja Rietja. Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept