Ingredienten: (6 pers.):
1 pak multigroentesap
1 liter kippenbouillon (evt van een blokje)
2 kipfilets (enkel)
3 lenteuien
1 gele paprika (of andere kleur)
2 tenen knoflook (geperst)
2 gesnipperde uien
2 nestjes mie
1 el olie
gembersiroop
ketjap manis | Bereiding:
kook in een 1/2 liter kippenbouillon de in blokjes gesneden kipfilet. fruit de ui en de knoflook even in de olie, fruit als de ui glazig is de in ringen gesneden lenteuien en paprika even mee (plm. 2 minuten). Blus het geheel met de groentesap en de andere halve liter kippenbouillon en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg de mie nestjes toe (eerst even in kleinere stukjes breken) en laat de soep zachtjes pruttelen tot de mie gaar is. Maak de soep op smaak met zout, peper, gembersiroop en ketjap. |