Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. kipfilet
1 ei
1/2 el maizena
3 el ketjap manis
2 el olie
5 el tomatenketchup
1 el azijn
1 bl. ananasstukjes (netto 225 gram)
1 tl suiker
1/2 tl sambal | Bereiding:
Kipfilet onder koud stromend water afspoelen, droogdeppen en in reepjes snijden. In kom ei loskloppen. Maizena en 1 el ketjap erdoor roeren. Kip erdoor wentelen. In koekepan (met anti-aanbaklaag) olie verhitten. Kip uit eimengsel nemen en erboven iets uit laten lekken. In 5 min al roerende rondom bruinbakken. Kip uit pan halen. Aan bakvet toevoegen: 2 el ketjap, tomatenketchup, azijn, ananasstukjes met sap, suiker en sambal. Al roerende in ong. 5 min door en door verhitten. Kip terug doen in pan en ong. 1 min verwarmen. Lekker met rijs en komkommer. |