Nieuws   Zoeken 

Loes haar macaroni met salami
Ingredienten: (2 pers.):
2 ons salami
2 ons gesneden belegen kaas
1 pond uien
3-4 grote tomaten
ketjap manis zoet
zout en peper
macaroni
Bereiding:
Kook de macaroni, en zet de oven aan op +/- 180C. Zet er een vuurvast platte oven schaal in om te verwarmen. Bak ondertussen de uien die in ringen gesneden zijn en doe hier peper en zout bij. Snij de tomaten in plakken, niet te dun. Haal de randjes van de kaas af. Als de macaroni klaar is en afgespoeld, doe je hem in de platte ovenschaal (uitkijken want hij is gloeiend heet), daarboven op doe je de gebakken uien, daarna de tomaten mooi verdeeld over de hele schaal, daarboven de salami, mag lekker dik, en alles sluit je af met de plakjes kaas. Dit zet je ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Op je bord doe je er een beetje! ketjap door en smullen maar. Het is lekker als je er een frisse salade bij serveert.
Receptnummer: 318 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Loes Hermans
Opmerking:
Vegetarische variant: volgens mij kun je de salami ook heel goed vervangen door de tivall sate balletjes van AH!!!! In stukjes snijden.. eerst nog even voorbakken met lekker wat knoflook.. daarna bij de ovenschotel doen!!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept