Ingredienten: (4 pers.):
500 gr rundergehakt
1 a 2 teentjes knoflook (naar smaak)
1 zakje verse soepgroente
scheutje ketjap manis
1 theelepel sambal
2 sneetjes oud wit brood
beetje melk
scheut curry
peper en zout
een paar plakjes ontbijtspek | Bereiding:
Snijd de korstjes van de sneetjes wit brood af. Vul een diep bord met een beetje melk en drenk daar de sneetjes in. Pers de knoflook uit boven het gehakt, voeg de ketjap manis, peper en zout, de sambal, de curry en de soepgroente toe en kneed alles tot één geheel. Knijp de sneetjes witbrood uit en kneed deze ook door het gehakt (voor de stevigheid). Vet een cakevorm in met wat boter en bestuif deze met paneermeel. Op de bodem de plakjes ontbijtspek leggen. Daar bovenop het gehaktmengsel en dit stevig aandrukken. Daarna in de oven op 200 gr. in ca. 1,5 a 2 uur gaar bakken. Hierna de cakevorm omkeren en het gehakt in plakken serveren. |