Varkensreepjes met prei en champignons
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. magere varkenslapjes
peper, zout
1 el. bloem
3 kleine preien
300 gr. champignons
2 el olie
1 teentje knoflook
2 dl. warme vleesbouillon
2 el. sojasaus
1 tl kerrie (mild)
Bereiding:
vlees onder koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven
de prei schoonmaken en in ringen snijden. de champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden
de olie in een grote koekenpan verhitten. de vleesreepjes eraan toevoegen en even op een hoog vuur bakken. de prei ringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 min. meebakken
het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen. de bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag pitje ong. 15 min. laten sudderen
met zout en peper en kerrie pikant op smaak brengen. hierbij passen aardappelpuree, rijst, pasta en een salade.
** variatie!!
als u voor dit recept varkensfilet neemt, wordt het gerecht heel mager en fijn. het vlees hoeft dan nog maar 10 min. te sudderen, omdat het anders droog en taai wordt
** heel zacht wordt het vlees als u het voor de bereiding 1 uur in een marinade legt van sojasaus, 1 el. bloem, uitgeperste knoflook, peper en 1 el. olie
**een aziatisch tintje krijgt bijna elk vleesgerecht als u in plaats van een stukje knoflook een stukje geraspte gemberwortel aan het gerecht toevoegt.
Receptnummer: 32 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
let op de tips onderaan de bereiding!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept