Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. makreelfilets.
1 ui.
1 teentje knoflook.
Stukje gemberwortel van ± 2 cm.
50 gr. cashewnoten.
1 theel. sambal oelek.
1 dl. water.
3 eetl. olie.
1/2 eetl. wijnazijn
Beetje bruine basterdsuiker.
| Bereiding:
De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De gemberwortel schillen en klein snijden. De ui, knoflook, gember, noten, sambal en 3 eetl. water in de blender of keukenmachine tot een pasta pureren. De olie in een braadpan goed heet laten worden en hierin de massa onder voortdurend omscheppen, bakken. De rest van het water, de azijn en de suiker erbij doen. De makreel in repen snijden en bij de ui doen. Het uienmengsel over de vis scheppen en alles nog 10-15 min. laten koken tot de vis gaar is. |