Nieuws   Zoeken 

Beppie's Elzasser roodbaarsfilet
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. roodbaarsfilet
4 sjalotjes
75 gr. boter/margarine
Zout/peper
8 eetl. bloem
2 dl. Elzasser Riesling
8 eetl. gemengde kruiden (peterselie, dragon, bieslook, kervel)
3 dl. slagroom of koksroom
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 180°C. Snipper de sjalotjes heel fijn. Een ovenschotel dik met boter invetten. Bestrooi de roodbaarsfilet met zout/peper. Wentel ze door de bloem en leg ze in de ovenschaal. Breng de Riesling, met de fijngesnipperde sjalotjes, de kruiden en een snufje zout en peper aan de kook en schenk dit daarna over roodbaars. Schenk de slagroom er over en laat de vis, in de oven in ca. 20 min. gaar worden. Schep er geregeld wat kookvocht over. Leg de filet op een schaal en houd ze even warm!(afdekken met alu. folie). Giet de "saus" in een pannetje en laat deze op hoog vuur iets dikker worden. Schep de saus over de vis.
Receptnummer: 3203 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Roodbaars, is een heerlijke vis!! Ben ik nog maar pas achter!!! Tip: gekookte aardappelen en bv. peultjes er bij!! (Bron:Viskookboek!)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept