Kok's indische gehakttaart.
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. rundergehakt
zakje boemboe nasi-goreng
1 prei
1 winterwortel ong. 300 gr.
plak achterham 150 gram
2 eieren
5 el paneermeel
3 el ketjap (manis)
2 tl sambal (oelek)
5 plakjes bladerdeeg
zout en peper
Bereiding:
Bladerdeeg ontdooien en in appeltaart vorm doen
Prei en winterwortel fijn snijden en even blancheren
Achterham in blokjes snijden
Zakje nasi kruiden wellen
Eieren (licht) roeren
Gehakt, prei, wortel, ham, paneermeel, ketjap, sambal, en 1 1/2 ei door elkaar mengen, peper en zout toevoegen
In vorm doen en met het restant van het ei bestrijken.
ongeveer 45/50 minuten in oven op 220 Graden.
Receptnummer: 324 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: Kok de Zeeuw
Opmerking:
Voor tussendoor of samen met Aardappeltjes/Rösti en een gemengde salade.
Tip van Jilles: ook heel lekker voor de vegetariër met 'nep'-gehakt en 'nep'-kip, maar we moesten wel meer bladerdeeg gebruiken om onze ovenschaal goed vullend te krijgen!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept