Nieuws   Zoeken 

Veerle's zalm met porto
Ingredienten: (4 pers.):
zalm (moten of filet):4 sneden
porto: 1 groot glas
2 sjalotjes
2 tomaten
1 citroen
1 bosje peterselie
1 eetlepel room
60 gram boter
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven tot 230°. Beboter een vuurvaste schotel en bedek de bodem met de gehakte sjalotten, de gepelde en geplette tomaten,peper en zout. Leg de zalm er bovenop en overgiet met porto. Bedek de schotel met alumioniumfolie en plaats hem in de oven gedurende ongeveer 15 minuten. Schik de zalm op een schotel en hou de vis warm. Giet het kookvocht in een pan en laat inkoken tot er nog 2/3van het vocht rest. Voeg het citroensap en de room toe. Laat eventjes doorkoken onder voortdurend en krachtig roeren. Voeg de boter eraan toe en roer de saus tot de boter gesmolten is. Bedek de zalm met de saus en bestrooi met gehakte peterselie. Opdienen met fijne frietjes en met witte wijn.
Receptnummer: 3241 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Veerle Rutten
Opmerking:
In plaats van zalm kan U ok een andere vissoort gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept