Nieuws   Zoeken 

Renaatje's Keema Matar Pilaa (Indiaas Rijstgerecht)
Ingredienten: (4 pers.):
3 el olie
1 ui gesnipperd
2 cm verse gemberwortel
1 1/2 tl djintan (komijn
1/2 tl kruidnagelpoeder
1 teentje knoflook
400 gr mager gehakt
zout
250 gr basmatirijst
300 gr diepvriesdoperwtjes
2 tl garam massala (Patak)
45 gr geschaafde amandelen
Bereiding:
In braadpan olie verhitten. Ui, gember, djintan en kruidnagelpoeder 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Gehakt toevoegen en rul bakken. 2 tl zout en ongekookte rijst toevoegen. Eventjes meebakken. Dan doperwtjes en 6 dl water toevoegen. Met deksel op de pan 10 minuten koken. Garam Massala erover strooien. Met deksel op de pan nog 5 minuten gaar koken. In droge koekenpan amandelen roosteren. Rijstgerecht door elkaar scheppen en bestrooien met amandelen.
Receptnummer: 3246 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Renate
Opmerking:
Heerlijk met Papadums, Raita en Kachumbar (Indiaase Uiensalade, zie recept hieronder...)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept