Nieuws   Zoeken 

Merejo's Oosterse 'Calzone' met pindasaus
Ingredienten: (2 pers.):
2 rode paprika in reepjes
1 flinke prei in ringen
100 gr. tauge
400 gr. shoarmavlees
olie om in te bakken
2 pakken pizzamix
pindakaas
1 groente bouillonblokje
ketjap en sambal
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden Bereid het pizzadeeg volgens de verpakking, deel het in tweeen en laat het ruasten. Rol het deeg uit tot een plak van 40 cm.doorsnede. Roerbak het vlees op een hoog vuur in een paar eetlepels olie gaar. Neem het uit de pan. Roerbak dan eerst de paprika en prei in 2 min. daarna het vlees en de tauge toevoegen. Verdeel de helft van dit mengsel op een deeglap,maak de randen met wat water nat en vouw hem dicht. Druk de randen stevig op elkaar met een vork. Bestrijk de bovenkant met wat olie en leg de Calzone op het bakblik wat bekleed is met bakpapier. Bak de Calzone in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin. Maak van de pindakaas een heerlijke pindasaus.
Receptnummer: 3261 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Merejo
Opmerking:
Je kunt ook een andere pindasaus maken of kant en klaar nemen.
Hier smaakt een heerlijke rauwkost salade bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept