Nieuws   Zoeken 

Merejo's Indische pindasaus
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 pot pindasaus (175 gram)
1/2 liter water
2 desertlepels ketjap manis
1/2 รก 3/4 dl. azijn
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels suiker
2 theelepels knoflookpoeder
zout en peper naar smaak
gefruite uitjes
Bereiding:
Meng de pindasaus met water en zet dit op het vuur. Voeg de sambam, suiker, knoflook en zout en peper toe en laat het geheel even borrelen. Voeg daarna de azijn en ketjap toe en laat de saus ongeveer 15 tot 20 min. indikken. Strooi er, als de saus klaar is, gefruite uitjes over.
Receptnummer: 3262 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Merejo
Opmerking:
Heerlijk bij nasi of andere gerechten waar pindasaus bij nodig is.
In plaats van knoflookpoeder kun je ook verse knoflook gebruiken. 1 teentje staat gelijk aan 1 theelepel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept