Hanneke's gegratineerde spinazieschotel met zalmforel |
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. aardappels
zout, peper
1 dl. melk
1 dl. slagroom
50 gr. boter
100 gr. geraspte belegen kaas
1 kg. verse spinazie of 750 gr. diepvries ontdooid
2 eetl. sesamzaad
400 gr. gefileerd zalmforel
| Bereiding:
Maak van de aardappels een aardappelpuree met de melk, de room, de helft van de boter en de helft van de geraspte kaas. Spinazie schoonmaken en even laten slinken of de diepvries spinazie laten ontdooien en uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor 200 graden. Roer de sesamzaadjes en wat peper door de spinazie. Verdeel de spina over de bodem van een grote ovenschaal. Leg daarop de zalmforelfilet. Bedekken met de aardappelpuree en strooi daar de rest van de kaas over. In circa 20 minuten lichtbruin en gaar laten worden. |
Receptnummer: 3283 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Hanneke |
Opmerking: dit recept heb ik van Norbart, een mailkookvriend van seniorenweb |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |