Nieuws   Zoeken 

Petra's andijvieschotel met kaas
Ingredienten: (5 pers.):
1 kilo andijvie
Genoeg aardappallen voor puree
peper
zout
boter
nootmuskaat
melk
honig groentesaus
Brie of oude kaas
1 geklutst ei
Bereiding:
Snij de andijvie klein en kook deze gaar. Gooi niet al het nat weg maar gebruik dit om de andijvie te binden met de honig groentesaus. Maak van de aardappelen puree en voeg hierbij peper, zout, nootmuskaat, boter en melk. Doe de puree voor een gedeelte in de ovenschaal verdeel hierover de andijvie. Bedek de andijvie goed met de brie of oude kaas. Leg hier bovenop het laatste gedeelte van de aardappelpuree. Bestrijk de puree met eigeel. Paneer alles in z'n geheel en leg er kleine stukjes boter op. Plaats alles in de oven totdat de bovenkant een lichtbruin korstje heeft gekregen. De oven op ongeveer 180/200 graden zetten
Receptnummer: 3305 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Petra
Opmerking:
Vlees wat hier erg goed bij kan zijn kleine saucijsjes kruiden hier kaas omheen rollen en daar omheen katenspek. Dit zachtjes bakken in de koekepan
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept