Giuli's kipkorma
Ingredienten: (2 pers.):
175 ml kippenbouillon
ui
2 teentjes knoflook
2 tl. olie
1 el. kerriepoeder
2 tl. bloem
375 gr. kipfilets
verse koriander
1 el. blanke rozijnen
12 g amandelschaafsel
citroen
1 el. volle yoghurt
1 el. slagroom
zout en peper
Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Bak ze in een grote koekenpan in de olie in circa 5 min. op laag vuur zacht. Meng het kerriepoeder met de bloem in een grote kom. Snijd de kip in blokjes en schep ze door het kerrie-bloemmengsel. Doe de kip met de bloem in de pan en bak alles al roerend 3 min. Was en droog de koriander en hak voldoende voor 1 el. fijn. Bewaar wat voor de garnering en schep de rest met de rozijnen en bouillon door de kip. Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat het 10 min. zachtjes doorkoken. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter. Pers de halve citroen uit. Neem de pan van het vuur als de kip gaar is en roer de amandelen, citroensap, yoghurt, slagroom en zout en peper naar smaak door het gerecht. Warm het zonder te koken nog even.
Receptnummer: 3310 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept