Ingredienten: (2 pers.):
200 gr. kipfilet
1 ui
1 kleine wortel
2 el. olie
1 tl. gembersnippers
1 teentje knoflook
3 tl. tomatenpuree
1 tl. kerriepoeder
2 ananasschijven
½ klein blikje sperziebonen
1 el. sojasaus
½ dl ananassap
25 gr. rozijnen
50 gr. ongezouten cashewnoten | Bereiding:
Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Pel de ui en snipper deze. Schrap de wortel en verdeel deze in reepjes. Verhit de olie en roerbak de stukjes kip 10 min. Schep de kipfilet uit de wok en zet ze terzijde. Roerbak de ui, de wortel, de gember met het geperste knoflook, de tomatenpuree en de kerriepoeder. Giet de ananas af, vang het sap op en snijd de plakken in blokjes. Snijd de afgegoten sperziebonen eventueel iets kleiner. Doe de ananas, sperziebonen, kipfilet, ketjap manis, rozijnen, cashewnoten en ananassap in de wok en roerbak even totdat alles goed warm is. |