Giuli's Peruaanse stoof
Ingredienten: (2 pers.):
2 kipfilets
peper, zout
ui
pakje gezeefde tomaten
10 gr. extra bittere chocolade
50 gr. gemengde noten
25 gr. boter
1 teentje knoflook
1 tl. kaneel
1 tl. koriander
tl. chilipoeder
kippenbouillontablet
25 gr. rozijnen
0,75 dl slagroom
2 takjes peterselie
een paar fijngesneden dadels
Bereiding:
Wrijf de kipfilets in met peper en zout. Pel de ui en snipper deze. Breek de chocolade in stukjes en hak de noten fijn. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in circa 5 min. rondom bruin. Neem de kip uit de pan. Bak de ui circa 3 min. samen met de knoflook. Voeg kaneel, koriander en chilipoeder toe. Bak dit al roerend circa 1 min. Voeg de gezeefde tomaten, de chocolade en het bouillontablet toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het zonder deksel op de pan circa 3 min. inkoken. Roer af en toe. Roer de rozijnen en dadels erdoor. Leg de kip weer in de saus en laat deze zonder deksel op een zacht vuur in circa 8 min. gaar worden. Neem de kip uit de pan en leg deze op een voorverwarmde schaal. Hak de peterselie en roer deze door de saus, samen met de gehakte noten. Maak de saus af met de room. Serveer de kip met de saus.
Receptnummer: 3312 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept