Ingredienten: (2 pers.):
100 gr. basmatirijst
1 el. olijfolie
½ ui, fijngesneden
1 tl. kerriepoeder
40 gr. cashewnoten
25 gr. gedroogde abrikozen, fijngesneden
zout | Bereiding:
Was de rijst meerdere malen in ruim water. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en smoor daarin de ui samen met het kerriepoeder al roerend gedurende 4 tot 5 min. op een halflaag vuur. Voeg rijst, cashewnoten, abrikozen en zout naar wens toe en roer alles even goed om. Giet er 2 dl warm water bij zodat de rijst krap onder staat. Kook de rijst op een hoog vuur tot er putjes in het oppervlak vallen. Dek de pan toe met een dubbelgevouwen theedoek, druk die vast met het deksel van de pan en sla de overlappende punten terug. Laat de rijst 10-15 min. op het allerlaagste vuur staan tot de korrels gaar zijn en alle vocht is geabsorbeerd. |