Nieuws   Zoeken 

Giuli's gevulde pannenkoeken
Ingredienten: (10 pers.):
100 gr. bloem
12 ½ dl melk
6 cl room
2 eieren
snufje zout
1 tl suiker
1 tl olie
250 gr. verse abrikozen
50 gr. zachte boter
100 gr. suiker
geraspte schil van 1 citroen
2 el abrikozenlikeur
2 eidooiers
400 gr. uitgelekte kwark
¼ tl zout
2 eiwitten
¼ tl zout
2 eiwitten
Bereiding:
Zeef de bloem in een kom, voeg de melk, room, eieren, wat zout, de suiker en de olie toe. Klop het mengsel tot een dun en glad beslag. Laat 1 uur rusten. Ontvel de abrikozen, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Roer voor de kwarkcrème de zachte boter met de helft van de suiker, het zout, het citroenraspsel en de likeur schuimig. Roer er de eidooiers door, spatel het mengsel door de kwark en roer er dan de blokjes abrikozen door. Klop het eiwit stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Spatel het door het door het abrikozen-kwarkmengsel. Laat wat boter smelten in een pan en bak 8-10 dunne pannenkoeken. Vul de pannenkoeken met het abrikozen-kwarkmengsel en leg ze in een ovenschaal. Laat circa 25 min in de oven op 200ºC. bakken. Als de pannenkoeken te donker worden, folie er over leggen, als ze klaar zijn bestrooien met poedersuiker.
Receptnummer: 3322 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 100 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept