Ingredienten: (3 pers.):
1 blikje makreel naturel
1 fijngesneden ui
geraspte kaas
2 zoete appels
1 blikje Danerolles supercroissants
1 zakje witte saus
250 ml melk
beetje dille | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr. Haal de markreel uit het blikje, verwijder de graten en prak de makreel fijn. Voeg de stukjes ui er doorheen, daarna de geraspte kaas naar smaak. Schil de appels en hak deze in kleine stukjes of rasp met een grove rasp. Voeg de appelrasp toe aan het vis/ui/kaasmengsel. Rol de deeglap van de Danerolles uit op een schoon aanrecht. Gebruik per makreelrol twee lapjes deeg en plak deze met de geperforeerde kanten een beetje aan elkaar tot je een grotere pal krijg. Leg een flinke lepel appel-vis mengsel op het deeg en vouw deze goed dicht tot een flinke bol. Doe hetzelfde met de rest van het deeg en het mengsel. Leg de rollen op een bakblik (evt. een klein beetje invetten) en plaats de rollen in het midden van de oven. Bak de rollen tot deze goudbruin zien. Maak de witte saus volgens de aanwijzing op het zakje en voeg er de dille aan toe naar smaak. Giet de saus voor het serveren over de rollen. |