Nieuws   Zoeken 

Ina's gebakken bloemkool
Ingredienten: (2 pers.):
1 bloemkool
3 eieren
peterselie
paneermeel
boter
peper/zout/nootmuskaat
evt. geraspte kaas
Bereiding:
Kook de bloemkool in water met een beetje zout, niet te lang want de bloemkool moet een beetje stevig blijven. Kook de eieren hard (kan samen met de bloemkool). Giet de bloemkool af, en laat het goed uitlekken. Pel de eieren en snijd het in kleine stukjes. Zet een koekenpan op het vuur met een klontje boter. Doe de uitgelekte bloemkool in de koekenpan en maak het met een houten spatel klein, doe de hardgekookte eieren erbij samen met de gehakte peterselie en de peper/nootmus- kaat en roerbak alles. Voeg daarna net zoveel paneermeel toe totdat het mengsel krokant gebakken is. Klaar!
Het wordt helemaal smullen als je het mengsel in een ovenschaal doet en
bestrooid met geraspte kaas en nog 10 minuutjes onder de gril zet.
Receptnummer: 333 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Ina Nap
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept