Nieuws   Zoeken 

Beppie's rabarbertaart (voor Zwaantje)
Ingredienten: (8 pers.):
200 gr. bloem
+ 1 volle eetl. bloem
Snufje zout
100 gr. boter
3 eieren
100 gr. suiker.
+ 1 eetl. suiker
1 kg. rabarber
2 gemberbolletjes
6 eetl. koffieroom
Beschuitkruim of paneermeel
Bereiding:
Snijd met twee messen de boter door de gezeefde bloem met het snufje zout en meng er 1 eetl. suiker,1 ei en 1 eetl. water door. Kneed er met koele handen een samenhangende bal van en druk die uit in een ingevette en met bloem bestoven platte bakvorm. Prik het deeg hier en daar in. Zet de vorm 10 min. in een voorverwarmde vrij hete oven (220°C). Na 10 min. de bodem uit de oven halen en de warmte terugbrengen naar matig warm!! Snijd intussen de rabarber in stukjes, eerst wassen en schillen en dan uit laten lekken. Strooi in de taartbodem een laagje beschuitkruim om het vocht van de rabarber op te nemen. Leg daarop de stukjes rabarber en strooi er de klein gesneden gemberbolletjes over en de 50 gr. suiker. Klop de 2 eieren met de rest van de suiker, de bloem en koffieroom tot een glad beslag en giet dit over de rabarber. Zet de vorm nog ruim 20 min. in de oven, nu dus bij matige warmte. Laat de taart afkoelen!
Receptnummer: 3339 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
In het recept staat een platte bakvorm, maar ik heb het ook wel eens in een springvorm gebakken, gaat dus ook! Heel goed te gebruiken als nagerecht, de zelfde dag eten is het lekkerste!!
Eet smakelijk! (Bron: Wina Born).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept