Nieuws   Zoeken 

Beppie's zeewolf op bladerdeeg
Ingredienten: (4 pers.):
4 stukjes zeewolf (ca 75 gr. elk.)
4 plakjes bladerdeeg, (diepvries).
2 eetl. losgeklopt ei.
2 eetl. sesamzaad.
1 gourgette.
25 gr. boter/margarine.
Zout/peper.
1/2 liter visbouillon (tablet).
1/2 dl. crème fraîsche.
1 eetl. fijngeknipte bieslook.
1 theel. mosterd.
1 eetl. gembersiroop.
Bereiding:
Verwarm de oven op 220°C. Leg de plakjes bladerdeeg op een (met bakpapier beklede) bakplaat. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met het ei en betrooi ze met het sesamzaad. Bak ze midden in de oven goudbruin en gaar. (ca. 15 min.) Snijd de gourgette in smalle reepjes (ong. 1/2 cm. dik). Bak de gourgette in de boter ong. 3 min.op hoog vuur "beet gaar". Voeg een snufje zout, peper en de bieslook toe. Breng de bouillon aan de kook, leg de stukjes zeewolf erin. En weer tegen de kook aan brengen, zet hetvuur laag en laat de stukjes zeewolf in ca. 15 min. gaar worden. Neem 1/2 dl. van het hete visvocht uit de pan en meng het in een steelpannetje met de crème fraîche, de mosterd en de gemberstroop. Laat de saus 3/4 min. op een hoog vuur koken tot hij een beetje dikker is geworden. Peper en zout en de bieslook naar smaak er bij doen. Snijd de plakjes bladerdeeg overdwars doormidden en neem de bovenkant (deksels) eraf. Schep de gourgette op de plakjes bladerdeeg, schep de stukjes zeewolf met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de gourgette-reepjes. Schep de saus erover en leg het bladerdeegdeksel erop.
Receptnummer: 3358 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Behalve zeewolf kun je ook andere vissoorten gebruiken. Met kabeljauw of schelvis is het natuurlijk ook heel lekker! Ook met koolvis uit de diepvries. Eet smakelijk!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept