Nieuws   Zoeken 

Natasja's gepofte aardappel met ham en kaas
Ingredienten: (4 pers.):
8 middelgrote afkokers
100 gr hamblokjes
200 gr belegen Goudse kaas
1 bosje lente uitjes
1 vleestomaat
olie zout/ peper
3 dl volle yoghurt
2 teentjes knoflook
1 bosje bieslook
Bereiding:
Aardappels goed wassen en in de lengte doorsnijden, uithollen tot 1 cm dikke rand overblijft. Kaas in blokjes snijden, lente uitjes in ringen snijden, tomaat ontvellen en in blokjes snijden. Ham in pan bakken tot deze knapperig wordt. Hierna aardappelblokjes en lente uitjes kort meebakken. Van het vuur halen en vermengen met de andere ingrediƫnten van de vulling en op smaak brengen. Aardappel op bakplaat leggen en de vulling erover verdelen. Als aardappels klaar uit de oven komen: yoghurt mengen met uitgeperste knoflook en kleingesneden bieslook. Zout en peper erdoor en serveren bij de aardappels. Voorverwarmde oven 160 C voor ca 50 min
Receptnummer: 3367 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept