Nieuws   Zoeken 

hartige aardappelpastei
Ingredienten: (6 pers.):
1,5 kg aardappels
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetl olie
200 ml crème fraiche
5 eetl groente bouillon
1 theel tomatenpuree
1 eetl citroensap
1 groot ei
zout/ peper
paprikapoeder
cakeblik 30 cm
Bereiding:
Aardappels schillen en wassen en in 30 min bijna gaar koken. Afgieten en een beetje laten afkoelen. Vervolgens direct fijnstampen. De ui en de knoflook schoonmaken en snipperen. In de hete olie glazig fruiten. De crème fraiche en de bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Op een hoog vuur al roerend in ca 5 min tot de helft in laten koken. Vermengen met tomatenpuree en citroensap. Laten afkoelen. Met het ei toevoegen aan de aardappels en op smaak brengen met zout en peper. Cakeblik invetten en het aardappel mengsel in drie lagen erin doen, daarbij iedere laag stevig aandrukken. Afdekken met ingevet aluminiumfolie en in de oven. Uit oven halen 5 min laten rusten en omkeren. Bestuiven met paprikapoeder en in dikke plakken snijden. Ca 1 1/2 uur in voorverwarmde oven op 160 C
Receptnummer: 3369 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 120 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept