Nieuws   Zoeken 

Natasja's hartige taart met courgette, aardappel en tomaat
Ingredienten: (6 pers.):
Voor het deeg:
150 gr bloem
2 eetl geraspte parmezaanse kaas
85 gr boter
voor de vulling:
4 eieren
1 grote courgette ca 500 gr
2 grote aardappelen samen ca 300 gr taartvorm 24 cm
250 gr crème fraiche
200 gr geraspte jongbelegen kaas
1 theel kerrie
zout/ peper
2 tomaten
Bereiding:
Doe de bloem met de kaas in een kom. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en wrijf de boter met de vingertoppen door de bloem tot het een kruimig mengsel is. Voeg ca 2 eetl koud water toe en kneed kort tot het een samenhangend deeg is. Maak een bal van het deeg en laat die verpakt in plastic folie ca 1 uur in de koelkast rusten. Bekleed de vorm met deeg, prik de bodem op regelmatige afstanden in met een vork en bestrijk de bodem en rand met 1 losgeklopt ei. Bak de taart in ca 20 min in een voorverwarmde oven op 180 C. neem daarna de taart uit de oven. Rasp de courgette en de aardappelen op een grove rasp en druk er tussen twee handen zoveel mogelijk vocht uit. Klop de eieren los met de crème fraiche, 150 gr van de geraspte kaas, kerrie en zout en peper. Verdeel het aardappel/ courgettemengsel over de voorgebakken taartbodem en giet de eierroom erover. Beleg de taart met in plakken gesneden tomaat en bestrooi met de resterende kaas. Voorverwarmde oven 30-40 min op 180 C afbakken. Warm of lauwwarm serveren.
Receptnummer: 3372 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept