Nieuws   Zoeken 

Joep's maaltijdsalade voor de sporter
Ingredienten: (2 pers.):
150 gram rundertartaar
2 eieren
50 gr. pitloze olijven
200 gr. zilvervliesrijst
1 sla-pakket
2 tomaten
1 ui
1 teentje koflook (voor de liefhebber!)
sladressing
Bereiding:
De eerste stap is het opzetten van een pan met water om de rijst in te koken.
Begin daarna met het snipperen van de ui en fruit deze licht in wat olie in een koekenpan samen met een fijngeperst teentje knoflook. Voeg vervolgens de rundertartaar toe en rul deze gaar. Haal de pan van het vuur en snij de tomaten in blokjes en de olijven in grove stukjes. Doe het sla-pakket in een grote slakom en voeg de tomaten, de olijven en het gehakt met ui en knoflook toe.
Ervan uitgegaan dat je snel kunt snijden en kunt rullen, kookt nu het water voor de rijst. Voeg de rijst toe en eveneens de twee eieren. De eieren kook je gaar met de rijst in de pan. Als de rijst gaar is, giet je deze af en vergeet de eieren niet! Pel de eieren en prak ze. Voeg vervolgens de rijst en de geprakte eieren aan de sla toe en meng het geheel.
Laatste stap is het toevoegen van een dressing. Voor de echt haastigen onder ons kan een kant en klare dressing uit een fles uitkomst bieden. Mensen met meer tijd (en meer verfijnde smaakpappillen) kunnen zelf een dressing creeren tijdens het koken van de rijst. Een voorbeeld van een lekkere dressing is: twee eetlepels yoghurt, een eetlepel olijfolie, een eetlepel wijnazijn, een theelepeltje mosterd, peper, zout en wat verse kruiden (bieslook of peterselie).
eet smakelijk.
Receptnummer: 339 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Joep Weerts
Opmerking:
Uitstekend recept voor sporters. Bevat ruim voldoende plantaardige en dierlijke eiwitten, complexe koolhydraten, voldoende vezels en veel vitaminen en mineralen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept