Nieuws   Zoeken 

Natasja's kip caponata
Ingredienten: (4 pers.):
4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht)
olie/boter om te bakken
3 eetl rozijnen
2 stelen bleekselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
1 kleine courgette
1 kleine aubergine
3 eetl olijfolie
2 theel gemengde iteliaanse kruiden
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje gepelde tomaten (ca 400 gr)
2 eetl rode wijnazijn
2 theel suiker
2 eetl fijngehakte peterselie
Bereiding:
Laat de kipkarbonades op kamertemperatuur komen. Week de rozijnen voor in heet water. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette en de aubergine eerst in plakken en daarna in blokjes. Bak de kipkarbonades in de hete pan aan beide kanten bruin en bestrooi ze met wat zout en peper. Verhit intussen in een andere pan olie en fruit de selderij, ui, knoflook, courgette, aubergine en de kruiden omscheppend tot het mengsel begint te kleuren. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Voeg de gepelde tomaten toe. Breng op smaak met de azijn, suiker en wat zout en peper en schep er de uitgelekte rozijnen door. Leg de kipkarbonades op de caponata en laat met het deksel op de pan ca. 20 min op heel laag vuur stoven. Proef of er nog zout en peper bij moet en bestrooi voor het serveren met de peterselie. Lekker met rijst of pasta.
Receptnummer: 3396 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept