Mihoen (of roerbakmie) met garnalen
Ingredienten: (4 pers.):
250/300 gr. mihoen
2 middelgrote preien
2 ontvelde tomaten
3 el (arachide)olie
zout
1/2 tl laos
250 gr. verse roze garnalen
1 el ketjap manis
1 el fijngehakte bladselderij
Bereiding:
maak de mihoen zoals op de verpakking aangegeven maak de prei schoon, snijd ze in smalle ringetjes halveer de tomaten en verwijder de zaden en het vocht, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes verhit de olie en fruit de preiringetjes onder voortdurend omscheppen gedurende 4 min. voeg wat zout naar smaak, knoflookpoeder en laos toe. roer alles goed door
schep daarna de garnalen en de mihoen erdoor, blijf alles omscheppen tot de mihoen en de garnalen door en door warm zijn. leg de reepjes tomaat erover en besprenkel het gerecht met ketjap manis. zet het vuur uit en schep hierna nog eenmaal goed om. dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. strooi als laatste de bladselderij erover. serveer de mihoen met atjar tjampoer en de atjar tauge. heerlijk te combineren met bijv. een maaltijd loempia.
Receptnummer: 34 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept