Nieuws   Zoeken 

Natasja's forel met tuinkruiden
Ingredienten: (4 pers.):
4 schoongemaakte forellen
2 eetl citroensap
zout/ peper
1 bosje gemengde kruiden (bijv: peterselie, dille, basilicum)
4 eetl bloem
enkele takjes peterselie
40 gr bakboter
Bereiding:
De forellen van binnen en buiten met koud stromend water goed wassen. Binnen en buitenkant met doek grondig droog deppen, met citroensap besprenkelen en flink inwrijven met zout en peper. Kruiden wassen drogen en fijnhakken. De buikholte van de forellen hier gelijkmatig mee vullen. De vis door de bloem rollen en het overtollige bloem eraf kloppen. Helft van de boter in koekenpan en verhitten en 2 vissen tegelijk in ca 5 min aan elke kant bakken. De forellen zijn gaar als de ogen wit zijn en de rugvin zonder weerstand afgetrokken kunnen worden. Forellen in de oven warm houden en de andere 2 bakken. Forellen opdienen overgoten met braadvocht, gegarneerd met peterselieblaadjes en citroen.
Receptnummer: 3410 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept