Nieuws   Zoeken 

Natasja's schelvis in schuimige wijnsaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 dunne prei
1 kleine courgette
1 wortel
2 sjalotjes
600 gr schelvisfilet
1 eetl citroensap
zout/ peper
50 gr boter
100 gr diepvrieserwten
1/8 l droge witte wijn
4 dl visfond
1 eierdooier
1/8 l slagroom
Bereiding:
Prei, courgette en wortel schoonmaken. Alles in reepjes snijden. Sjalotjes kleinsnijden. De filet afspoelen, droogdeppen en op smaak brengen met zout, peper en citroen. Helft van de boter verhitten, sjalotjes glazig bakken. Verse groente en erwten toevoegen en 1 min meebakken. Alles overdoen in ovenschaal en de filets erop leggen, met wijn en visfond overgieten. Rest van de boter in vlokjes erover verdelen. In voorverwarmde oven op 180 C ca 15 min laten stoven. Uit de oven nemen, vloeistof afgieten en opvangen. Vis en groente in de schaal warmhouden. 1/4 l kookvloeistof in pan zonder deksel voor de helft in laten koken. Eidooier met slagroom tot schuim kloppen en door het vocht –dat niet meer kookt- roeren. Saus over de vis gieten en direct serveren.
Receptnummer: 3412 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept