Nieuws   Zoeken 

Rob's varkensvlees in mosterdsaus
Ingredienten: (3 pers.):
300 gr. varkensvlees (mager)
1 potje slagroom (altijd een grote nemen: Heb je daarna bij de koffie ook nog wat..)
2 a 3 el mosterd
zout
peper
bakboter
Bereiding:
Vlees insmeren aan beide kanten met mosterd, stukjes snijden en (ruim) in bakboter bakken op een hoog vuur. Als het goed gebakken is, uit de pan halen, en het vuur lager zetten. Het bakvocht vermengen met ongeveer 2 a 3 eetlepels mosterd tot het een lichtbruin kleurtje heeft (af en toe PROEVEN is belangrijk..en smaakopwekkend!!) en dan wat slagroom erbij. Hoeveel? de massa zal wat dunner worden, maar ook dat moet je zelf proeven.
Vlees terugdoen in de pan met de saus-massa. Ongeveer 5 a 10 minuten.
Receptnummer: 343 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Rob Baas
Opmerking:
Dit recept is normaal gesproken binnen een kwartier klaar. Als het vlees weer teruggaat in de pan, dan de groenten (kant-en-klare stoofschotel) klaarmaken en ook de (groene) tagliatelli klaarmaken.
Je maakt de volgende keer gegarandeerd veel meer saus klaar (zodat je wat overhoudt voor s'avonds, met een stukje brood of een chipje..)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept