Nieuws   Zoeken 

Sandra's exotische kiptaart
Ingredienten: (3 pers.):
1 kleine mango
75 gr rozijnen
1 blik ananasschijven of perzik netto 230gr.
300 gram kipfilet
1 ui
25 gr boter
teentje knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
1/2 eetlepel ketjap asin
1/2 kippebouillontablet
25 gram bloem
1/8 liter slagroom
3 eieren
zout en peper
bladerdeeg.
Paneermeel
Bereiding:
In een kom met heet water rozijnen 10 minuten laten weken. mango schillen en rond de pit in plakjes snijden en dan in stukjes. Boven de maatbeker ananas afgieten en 1/2 dl vocht afmeten. ui snipperen. Kip in blokjes snijden. Boter verhitten en ui ongev. 2 min zachtjes bakken. knoflook erboven persen en de kip + kerriepoeder erdoor scheppen en dan ongev. 5 min al roerend bakken. Ketjap toevoegen. Bouillontablet toevoegen en de bloem erover strooien. Al roerende scheutje voor scheutje slagroom en ananasvocht toevoegen. Blijven roeren tot er een dik gebonden saus ontstaat. Pan van het vuur nemen en eieren er 1 voor 1 doorroeren. Rozijnen in zeef laten uitlekken. Door Kip-saus mengsel de rozijnen-mango en ananas scheppen op smaak brengen met zout en peper. Vorm bekleden met bladerdeeg. Over de bodem paneermeel strooien. Kipprutje op de bodem en gladstrijken. In het midden van de oven (voorverwarmd) 225c ongeveer 30 minuten bakken (evt ook wat paneermeel op de bovenkant. Lekker met kropsla met banaan en mandarijn
Receptnummer: 3435 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: sandra
Opmerking:
Harstikke snelklaar want tijdens dat het gerecht staat te bakken heb je even tijd voor je huishouden. Makkelijk toch
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept