Ingredienten: (2 pers.):
1/2 ui
250 gr. winterwortels
12,5 gr. boter
cayennepeper
1 el geraspte gemberwortel
3,5 dl kippenbouillon
peper, zout
2 el creme fraiche
1 el grof gehakt koriander | Bereiding:
Pel en snipper de ui. Schil de winterwortels met een dunschiller en snijd ze in plakjes. Verwarm de boter in een ruime pan en fruit de ui 5 min. al omscheppend op een halfhoog vuur. Voeg cayennepeper naar smaak, de wortelplakjes en gemberwortel toe en bak ze al omscheppend 3 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng alles al roerend aan de kook. Laat de wortel in a 10 min. helemaal gaar koken. Pureer de soep, zet de soep tot gebruik in de koelkast. Verwarm de soep al roerend op een laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Garneer met een lepel crème fraîche en koriander. |