Nieuws   Zoeken 

Giuli's Oranjekruidkoek met sinaasappel
Ingredienten: (6 pers.):
2 sinaasappels
200 g rozijnen
300 g zelfrijzend bakmeel
250 g bruine basterdsuiker
1½ el koekkruiden
zout
1 ei
2 el schenkstroop
1½ dl melk
100 g poedersuiker
1-2 el oranje limonadesiroop
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil er in mooie sliertjes af. Pers de sinaasappels uit Breng de rozijnen met het sinaasappelsap aan de kook en laat ze heel zachtjes sudderen tot het vocht voor het grootste deel verdampt is. Schep in een beslagkom het zelfrijzend bakmeel, de bruine suiker, de koekkruiden en een snufje zout door elkaar. Breek het ei erboven en voeg de stroop en de helft van de geraspte sinaasappelschil toe. Roer de melk erdoor en roer alles tot een stevig beslag. Schep de rozijnen met de rest van het vocht erdoor. Doe het beslag over in een goed ingevette cakevorm en bak de kruidkoek in 75 min gaar en bruin. Neem de kruidkoek uit de vorm en laat hem afkoelen. Roer de poedersuiker met de limonadesiroop tot een glanzend glazuur en strijk met een mes over de kruidkoek uit. Verdeel de resterende sinaasappelschil erover. Laat het glazuur nog even opstijven.
Receptnummer: 3439 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept