Giuli`s oranjecake met wortel
Ingredienten: (6 pers.):
200 g bosworteltjes, schoongemaakt
1 citroen
200 g zachte boter
150 g witte basterdsuiker
50 g abrikozenjam
4 eieren
200 g bloem
100 g blanke amandelen, fijngemalen
zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C. Rasp de worteltjes fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Klop de boter, basterdsuiker en abrikozenjam tot een romig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor. Spatel er achtereenvolgens in gedeelten de bloem, de amandelen, een snufje zout, de geraspte citroenschil, 1 el citroensap en de worteltjes door. Doe het deeg over in een goed ingevette en met bloem bestoven cakevorm en bak de cake in de oven in 75 min goudbruin en gaar.
Receptnummer: 3441 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept